عرقیات مناسب تابستان
0
0
0
0
0
لینک کپی شد

درمان گرمازدگی با عرق گیاهی

زمان مطالعه 7 دقیقه

گرمازدگی در فصل تابستان مسئله‌ی عجیبی نیست و بسیاری از افراد دچار این مشکل می‌شوند ولی طریقه‌ی درمان آن بسیار مهم است. یک راه بسیار ایمن، بی‌ضرر و کم‌هزینه برای پیشگیری و درمان گرمازدگی، استفاده از انواع عرق گیاهی است.

با ما همراه باشید تا در ادامه شما را با درمان گرمازدگی با عرق گیاهی بیشتر آشنا کنیم.

برای خرید دمنوش گیاهی با طعم‌های متنوع و خوشمزه به فروشگاه هیرکانوش سر بزنید!

عرقیات گیاهی برای رفع تشنگی

دلیل گرمازدگی این است که مکانیسم تنظیم دمای بدن دچار اختلال می‌شود. شما می‌توانید با مصرف آب زیاد و دمنوش‌های تابستانی به حفظ تعادل دمای بدن، رفع عطش و جلوگیری از گرمازدگی کمک کنید. در اینجا تعدادی از عرقیجات و دمنوش‌های گیاهی را نام می‌بریم که برای رفع تشنگی بسیار کاربردی هستند.

دمنوش برای رفع عطش

به دنیای درمان گیاهی پا بگذارید! برای اطلاع از خواص دارو گیاهی و درمان انواع بیماری‌ها با استفاده از آن با ما همراه باشید!

عرق کاسنی

عرق کاسنی به دلیل طبع سردی که دارد در رفع عطش و گرمازدگی موثر است. عرق کاسنی خواص بی‌شماری دارد، برای مثال در بهبود عملکرد معده و سیستم گوارشی بسیار اثرگذار است. در فصل تابستان نوشیدن دو فنجان از این عرق گیاهی در طی روز می‌تواند برای رفع تشنگی موثر باشد.

عرق بیدمشک

مصرف عرق بیدمشک به دلیل طبع سرد و تر آن به کاهش تشنگی، جلوگیری از گرمازدگی و جلوگیری از ضعف بدن کمک می‌کند.

عرق شاه تره

برای درمان گرمازدگی با عرق گیاهی می‌توانید از عرق شاه‌تره نیز استفاده کنید. این عرق گیاهی برای رفع عطش و گرمازدگی مفید است و از خشکی دهان جلوگیری می‌کند. استفاده از این عرق گیاهی به افراد روزه‌دار برای جلوگیری از تشنگی در طول روز توصیه می‌شود. افرادی که معده‌ی حساسی دارند نگران نباشند. عرق شاه تره برای این افراد هم مفید است و سیستم گوارشی و معده‌ی آنها را نیز تقویت می‌کند.

عرق گل گاوزبان

مصرف عرق گل گاوزبان به رفع تشنگی کمک می‌کند و و با تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت اعصاب باعث افزایش مقاومت افراد و نشاط و شادابی آنها می‌شود.

عرق سنبل الطیب

عرق سنبل‌الطیب در کنار خواص بیشماری که دارد باعث جلوگیری از گرمازدگی می‌شود. این عرق گیاهی برای رفع تشنگی تاثیرگذار است و سردردهای ناشی از کمبود آب بدن را نیز درمان می‌کند.

عرق هفت گیاه

در گرمای شدید از خوردن مواد شیرین خودداری کنید زیرا با افزایش قند خون، عطش و تشنگی زیادی ایجاد می‌شود. اگر مجبور به مصرف شیرینی و قند زیاد شدید با استفاده از این عرق گیاهی جلوی تشنگی شدید را بگیرید.

عرق گل محمدی

عصاره‌ی گل محمدی یا گلاب برای رفع عطش، پیشگیری از عطش و درمان گرمازدگی موثر خواهد‌بود. گلاب خواص بیشماری دارد. این عصاره‌ی گیاهی ضدالتهاب است و برای تقویت معده نیز استفاده می‌شود.

عرق نعناع

مخلوط مقداری عرق نعناع با آب برای خنک کردن بدن در گرمای شدید، رفع تشنگی، جلوگیری از گرمازدگی و پیشگیری از مشکلات گوارشی موثر است. مصرف این عرق به افراد روزه‌دار توصیه می‌شود.

عرق بهارنارنج

درمان گرمازدگی با عرق گیاهی بهارنارنج به این دلیل ممکن است که بهارنارنج به کاهش تشنگی کمک می‌کند و سردردهای ناشی از گرمازدگی و کمبود آب بدن را نیز از بین می‌برد.

عرق خارشتر

در درمان گرمازدگی با عرق گیاهی، عرق خارشتر به شدت توصیه می‌شود. این عرق گیاهی دمای بدن را کاهش می‌دهد. همچنین با افزایش تعریق بدن باعث جلوگیری از گرمازدگی می‌شود. افرادی که در اثر گرمازدگی اشتهای خود را از دست داده‌اند حتما از این عرق گیاهی استفاده کنند.

راه‌حل‌های طب سنتی برای درمان انواع بیماری‌ها یکی از بهترین و موثرترین روش‌ها است! برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد روش‌ها درمانی با طب سنتی به مقاله درمان بیماری با طب سنتی مراجعه کنید!

عرق گیاهی برای کاهش دمای بدن

یکی از روش‌های درمان گرمازدگی با عرق گیاهی، استفاده از عرقیجاتی است که دمای بدن را کاهش می‌دهند. برخی از عرقیجاتی که در قسمت قبل ذکر شد علاوه بر رفع عطش در کاهش دمای بدن نیز موثرند.

عرق کاسنی، عرق شاه‌تره و عرق خارشتر از معروف‌ترین عرقیجاتی هستند که با افزایش تعریق بدن، دمای آن را کاهش می‌دهند. علاوه بر این سه عرق گیاهی می‌توان از شربت‌ها و عرقیجات زیر نیز نام برد.

عرق برگ بید

این عرق گیاهی جزء عرقیات خنک‌کننده در فصل تابستان است. این عرق طبع سرد و تر دارد و باعث کاهش دمای بدن می‌شود. از این عرق برای کاهش تب، کاهش سردرد و به عنوان ضدالتهاب نیز می‌توان استفاده کرد.

کاهش دمای بدن با عرق گیاهی

شربت سکنجبین

مصرف این شربت برای کاهش حرارت معده و جگر موثر است و برای افراد صفراوی که طبع گرمی دارند بسیار مفید است.

مخلوط شربت سکنجبین و خیار

این ترکیب برای کاهش دمای بدن موثر است و تشنگی را کاهش می‌دهد. طبع سرد و خنک این مخلوط سبب می‌شود که حرارت بدن کم شود.

خاکشیر

شربت خاکشیر از دیرباز جزء محبوب‌ترین و پرطرفدارترین نوشیدنی‌های فصل تابستان بوده است. اگر از متخصصین طب سنتی درباره‌ی درمان گرمازدگی با عرق گیاهی سوال کنید، اولین توصیه‌ی آن‌ها به شما مصرف خاکشیر خواهد‌بود. خاکشیر در رفع تشنگی بسیار موثر است و گرمازدگی را بهبود می‌بخشد. خاصیت مهم خاکشیر این است که دمای بدن را کاهش می‌دهد. در واقع شربت خاکشیر آب دستگاه گوارش را جذب می‌کند و احساس گرمای زیاد و تشنگی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

ترکیب شربت خاکشیر با کمی آبلیمو و گلاب نیز اثر ضد گرما و خنک‌کنندگی دارد. مراقب باشید که زیاد این شربت را شیرین نکنید چون امکان دارد باعث افزایش غلظت خون شود.

عرق برگ زیتون

از این عرق گیاهی برای کاهش تب شدید و پایین آوردن دمای بدن استفاده می‌شود. علاوه بر آن، کاهش قند خون، کاهش فشار خون، پاکسازی کبد و تقویت حافظه نیز جزء خواص این عرق گیاهی ذکر شده است.

عرق برگ چنار

عرق برگ چنار نیز برای کاهش دمای بدن، بهبود تنگی نفس و رفع بیماری‌های عصبی کاربرد دارد. میزان مصرف این عرق گیاهی به اندازه‌ی دو فنجان در روز است. البته این نکته را مدنظر داشته باشید که این عرق گیاهی چاق‌کننده است، پس از مصرف بیش از حد آن خودداری کنید.

عرق بومادران

درمان گرمازدگی با عرق گیاهی بومادران که به تب‌بر معروف است، امکان‌پذیر می‌باشد. بومادران با افزایش تعریق، دمای بدن را کاهش می‌دهد و سموم را نیز دفع می‌کند.

عرق زنجبیل

از این عرق گیاهی نیز برای افزایش تعریق و کاهش دمای بدن استفاده می‌کنند. زنجبیل جریان خون را هم افزایش می‌دهد.

دمنوش لاغری راهی سالم برای پیدا کردن وزن ایده‌آل، برای مشاهده انواع دمنوش لاغری به فروشگاه هیرکانوش مراجعه کنید!

درمان گرمازدگی با عرق گیاهی

برای درمان گرمازدگی با عرق گیاهی می‌توان از تمام عرق‌های گیاهی تب‌بر و کاهش‌دهنده‌ی دمای بدن و عرق‌های گیاهی که برای رفع عطش و تشنگی نام برده شد استفاده کرد. گرمازدگی باعث خشک شدن دهان به دلیل کاهش آب بدن، تعریق بیش از حد، تب و افزایش دمای بدن و در موارد شدید لرز و افزایش ضربان قلب می‌شود. با کمک عرقیجات ذکر شده می‌توان این علائم را تا حد زیادی کاهش داد.

علاوه بر عرقیجات ذکر شده، دمنوش‌های نعناع، بابونه و پنجه گربه نیز برای کاهش دمای بدن و درمان گرمازدگی مورد استفاده هستند. گیاه ریش بزی با کاهش تب ناشی از گرمازدگی به تقلیل علائم آن کمک شایانی می‌کند.

درمان خانگی گرما زدگی

از عرق نعناع برای رفع گرمازدگی کودکان و از عرق بیدمشک برای رفع گرمازدگی سالمندان استفاده کنید. افرادی که مدام در معرض گرما هستند و مجبورند ساعت‌های طولانی در زیر آفتاب باشند از عرق شاه‌تره استفاده کنند تا دچار گرمازدگی نشوند.

شربت بهارنارنج و شربت تخم شربتی نیز برای درمان گرمازدگی موثرند. بهار نارنج یک شربت خنک‌کننده است که طعم و بوی خوب و خاصیت آرامش‌بخش آن بسیار معروف است. تخم شربتی نیز به رفع عطش و بهبود علائم ناشی از گرمازدگی کمک می‌کند. علاوه بر آن، این ماده‌ی ژله‌ای حاوی آهن، پتاسیم، کلسیم و پروتئین بسیار زیادی است.

شربت آبلیمو نیز یکی از ساده‌ترین نوشیدنی‌های تابستانی است که برای مقابله با گرمازدگی و رفع تشنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سخن پایانی

مصرف آب فراوان در فصول گرم سال باعث می‌شود که کمتر در معرض گرمازدگی قرار بگیرید. چنانچه با نوشیدن آب تشنگی شما رفع نمی‌شود، عرقیجات گیاهی و دمنوش‌ها می‌توانند کمبود آب بدن شما را جبران کنند و در جلوگیری از گرمازدگی و یا درمان آن نقش مهمی داشته باشند. درمان گرمازدگی با عرق گیاهی جزء روش‌های رایج درمانی است که در بیشتر مواقع موثر واقع می‌شود.

0دیدگاه

شماهم توی این بحث شرکت کنید

دیدگاهی وجود ندارد.