مزیت رژیم غذایی خام گیاهخواری
0
0
0
0
0
لینک کپی شد

فواید رژیم غذایی خام گیاهخواری

زمان مطالعه 6 دقیقه

یکی از انواع رژیم غذایی گیاهخواری، رژیم غذایی خام گیاهخواری است که یکی از بهترین رژیم‌های خوراکی برای بدن انسان است، اما به شرطی که اصول آن رعایت شود. خام‌ گیاهخواری از رژیم‌هایی است که می‌تواند بسیار سالم و مقوی، یا ناسالم و آسیب‌زننده باشد. در واقع، تنها در صورت رعایت اصول تغذیه خام‌ گیاهخواری، همه مواد مغذی مورد نیاز بدن شما تامین می‌شود. وگان‌ ها از نمونه افرادی هستند که عقیده دارند مواد خوراکی باید به‌شکل خام و طبیعی مصرف شود. جالب است بدانید خوردن دمنوش درست‌ شده با آب جوش نیز برای وگان‌ها و خام‌ گیاهخواران ممنوع است.

با ما در نگاهی به رژیم خام گیاهخواری، برتری‌ها و معایب آن همراه باشید.

آشنایی با رژیم غذایی خام گیاهخواری

برخی از کارشناسان مواد غذایی عقیده دارند گیاهان خام و فرآوری نشده بهترین مواد خوراکی برای بدن انسان به شمار می‌روند. این کارشناسان بر این باورند که پختن مواد خوراکی مواد مغذی و ویتامین‌های موجود در آنها را از بین می‌برد. بنا بر عقیده این گروه از کارشناسان، در اثر پخت مواد غذایی، برخی از مواد موجود در آنها در دمای بالا با چربی، پروتئین و کربوهیدرات ترکیب می‌شود. ترکیب این مواد در دمای بالا مواد خطرناکی برای بدن انسان تولید می‌کند. در واقع، سلامت مواد خوراکی مهم‌ترین گزینه برای این دسته از کارشناسان است.

آشنایی با رژیم غذایی خام گیاهخواری

توجه داشته باشید برنامه غذایی خام گیاهخواری با رژیم گیاهخواری متفاوت است. در رژیم گیاهخواری، شما می‌توانید همه غذاهای معمول گیاهی را بپزید و مصرف کنید. همچنین می‌توانید دمنوش خود را با آب جوش درست کنید و نوش جان کنید. اما در رژیم خام‌ گیاهخواری گرمای آب نباید از حدود 45 درجه سانتی‌گراد بالاتر رود.

رژیم غذایی خام‌گیاهخواری دارای قانون‌هایی است که باید رعایت کنید؛

  • در این سبک استفاده از مواد خوراکی، شما نباید هیچ غذای پخته‌ای مصرف کنید.
  • مواد فرآوری‌ شده از جمله مواد خوراکی ممنوع در این دسته رژیم‌ها است.
  • مصرف غذاهای پاستوریزه، کنسروی و بسته بندی‌ شده در این رژیم منع شده است.
  • خوردن گوشت پخته سفید، گوشت قرمز، تخم‌مرغ، شیر و لبنیات در این رژیم غذایی ممنوع است.
  • دمای درست کردن مواد خوراکی در این رژیم نباید بالاتر از 46 درجه سانتی‌گراد باشد. درست کردن دمنوش نیز با رژیم‌های معمول و رژیم گیاهخواری متفاوت است.
  • خوردن مکمل‌های دارویی در این رژیم ممنوع است.
  • از آنجایی‌ که درست کردن چای و قهوه هم نیاز به آب جوش دارد، خوردن کافئین در این رژیم به کمترین اندازه می‌رسد.

فواید رژیم غذایی خام گیاهخواری

از خواص رژیم خام گیاهخواری برای بدن انسان باید به موارد مختلفی اشاره کنیم؛

1- در این رژیم خوراکی، خواص میوه‌ها و سبزی‌های خام بدن شما را سلامت نگه می‌دارد.

2- فیبرها، آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌های A، E و C مورد نیاز بدن شما در این رژیم به‌خوبی تامین می‌شود. توجه داشته باشید پخته شدن میوه‌ها و سبزی‌ها بسیاری از ویتامین‌های آنها را از بین می‌برد یا کاهش می‌دهد.

3- خوردن میوه و سبزی تازه پوست شما را شفاف‌تر و جوان‌تر نشان می‌دهد.

4- بسیاری از آنتی اکسیدان‌های موجود در مواد گیاهیِ خام خاصیت ضد سرطانی دارند. به این ترتیب، بدن شما در برابر این بیماری مقاومت بیشتری پیدا می‌کند.

5- دمنوش‌های گیاهی این رژیم غذایی نیز تامین‌کننده ویتامین‌های مورد نیاز بدن شما است.

6- اگر در خوردن برخی از مواد گیاهی و مغزها زیاده روی نکنید، این رژیم می‌تواند به کم کردن وزن شما کمک کند. داشتن وزن متناسب یکی دیگر از برتری‌های رژیم خام گیاهخواری است. بیشتر افراد خام گیاهخوار وزن متعادلی دارند.

7- مصرف نکردن غذاهای فرآوری‌ شده ریسک خطر دچار شدن به بیماری‌های قلبی، سرطان، دیابت نوع دو و آلزایمر را کاهش می‌دهد.

8- مصرف کم سدیم ریسک بیماری‌های فشارخون، نارسایی قلبی و بیماری‌های کلیه را کاهش می‌دهد.

9- پاکسازی بدن یکی از بهترین دستاوردهای خام گیاهخواری است. داشتن احساس سبکی، خواب آرام، پوست شفاف و وزن متعادل از نتیجه‌های این رژیم غذایی است.

معایب رژیم غذایی خام گیاهخواری

اگر در رژیم‌های خام گیاهخواری مواد مورد نیاز بدن شما تامین نشود، آسیب‌های این رژیم بیشتر از سومندی‌های آن خواهد بود. از پیامدهای ناگوار رژیم خام‌ گیاهخواری می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم؛

1- مصرف میوه و سبزی در این رژیم بالا است. این سبک غذا خوردن ممکن است کالری مورد نیاز بدن شما را تامین نکند.

2- اگر قرار باشد همه مواد مورد نیاز بدن شما تامین شود، هزینه رژیم خام گیاه‌خواری بسیار بالا است.

3- بدن در رژیم خام گیاهخواری برخی از مواد مورد نیاز بدن مانند ویتامین D، ویتامین B12، زینک، روی، آهن و کلسیم را به‌ اندازه کافی دریافت نمی‌کند.

4- امکان مسمومیت با غذاهای خام و خیسانده شده بالاتر از غذاهای پخته است. همین نکته بدن افرادی که رژیم خام گیاهخواری دارند را در معرض خطر مسمومیت غذایی قرار می‌دهد.

5- برخی گیاهان مانند کلم بروکلی و گل‌کلم دارای ماده‌ای به نام گواتروژن هستند. این ماده می‌تواند عملکرد تیروئید را مختل کند و افراد مستعد را دچار بیماری کم‌ کاری تیروئید کند. اما پختن کلم باعث می‌شود تا این ماده غیرفعال شود.

6- بنا به عقیده برخی کارشناسان، دستگاه گوارش انسان مانند حیوانات گیاهخوار نمی‌تواند به هضم کامل گیاهان بپردازد. همین نکته باعث می‌شود تا خوردن مواد خام گیاهی گوارش انسان را ضعیف، و آماده بیماری‌های مختلف کند.

7- نوزادانی که در شکم مادران خام‌ گیاهخوار هستند، در معرض خطر فقر مواد غذایی، کمبود ویتامین و مواد معدنی قرار می‌گیرند.

طرز تهیه غذاهای خام گیاهخواری

خام گیاهخواران زمانی را باید برای تهیه مواد خوراکی، پوست کندن، خرد کردن، خیساندن، آب‌ گیری، ترکیب کردن، صاف کردن و خشک کردن مواد خوراکی اختصاص دهند. سبز کردن دانه‌ها نیز یکی از راه‌های تامین خوراک خام گیاهخواران است. درست کردن دمنوش از گیاهان مختلف نیز می‌تواند میان‌وعده خوبی برای خام گیاهخواران تهیه کند.

طرز تهیه غذاهای خام گیاهخواری

طرز تهیه دمنوش گیاهی برای خام گیاهخواران

درست کردن دمنوش خام گیاهخواری با دمنوش‌های عادی اندکی متفاوت است. برای تهیه این نوع نوشیدنی شما نباید دمای آب را تا نقطه جوش بالا ببرید. اما رساندن دمای آب به 46 درجه سانتی‌گراد اشکالی ندارد. با گرم کردن آب، ماده مورد نظر خود را درون آن می‌ریزید و ده دقیقه یا بیشتر صبر می‌کنید. پس از آن می‌توانید دمنوش خود را میل کنید.

مخلوط‌ کن هم می‌تواند کمک کند تا تهیه برخی دمنوش‌ها با سرعت بیشتری انجام شود. از نمونه دمنوش‌های گیاهی که می‌توانید در این رژیم غذایی استفاده کنید باید به دمنوش نعناع، میوه‌های مختلف، زردچوبه، زنجبیل و دارچین اشاره کنیم.

انواع خوراکی‌ها در رژیم غذایی خام گیاهخواری

در رژیم خام گیاهخواران مواد خوراکی مختلفی وجود دارد. در مطلب زیر برخی از این مواد خوراکی را بیان کرذه‌ایم؛

  • میوه‌ها و سبزی‌های تازه،
  • جوانه‌ها،
  • میوه‌های خشک‌شده،
  • آبمیوه طبیعی،
  • برخی از غلات و حبوبات،
  • مغزهایی مانند پسته، بادام، گردو و فندق،
  • کشمش، خرما، انجیر، توت خشک و گیاهان خشک‌شده شبیه آنها،
  • ماست گیاهی،
  • اسموتی‌های گیاهی مانند اسموتی سبز، هندوانه و توت‌فرنگی،
  • شیرهای گیاهی مانند شیرنارگیل، شیر بادام و شیر سویا،
  • کره بادام‌زمینی، کره پسته و کره‌های گیاهی دیگر،
  • روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون، نارگیل و بادام،
  • کلوچه‌های گیاهی،
  • نان‌های خام گیاهی،
  • دمنوش گیاهی،
  • غذاهای تخمیری مانند کفیر نارگیل، کیمچی و کلم‌ترش،
  • نمک دریا، ادویه‌ها و چاشنی‌ها،
  • شیرین‌کننده‌هایی مانند عسل خام، شربت افرا و نکتار نارگیل،
  • مربای میوه‌های خام درست‌شده با عسل،

پیشنهاد ویژه: برای خرید دمنوش گیاهی مناسب رژیم خام گیاهخواری، می توانید از فروشگاه هیرکانوش تهیه کنید.

سخن پایانی

رعایت کردن رژیم غذایی خام گیاهخواری در همه دوران زندگی کار مشکلی است. همین دلیل باعث شده تا خام‌ گیاهخواران زمان زیادی صرف آماده‌سازی و درست کردن غذا کنند. اما شما می‌توانید با رعایت یک دوره رژیم خام گیاهخواری برای چند هفته یا چهل روز سلامتی خود را تضمین کنید. در رژیم‌های اصولی مدت‌دار که از طرف کارشناسان به شما داده می‌شود، همه مواد مفید مورد نیاز بدن شما گنجانده شده است. همین نکته سلامت بیشتر و پاکسازی بدن شما را به دنبال دارد. توجه داشته باشید که آماده کردن خوراک در رژیم خام‌گیاهخواری نیاز به حوصله، وقت گذاشتن و فعالیت بیشتری دارد.

0دیدگاه

شماهم توی این بحث شرکت کنید

دیدگاهی وجود ندارد.