بهترین دمنوش زمستانی و معجزه گر
زمان مطالعه 6 دقیقه
با آغاز فصل سرما و سرد شدن هوا، چیزی که بیشتر از همه برای افراد اهمیت پیدا میکند، در امان ماندن از انواع بیماریها است. جلوگیری از انتقال بیماریهای واگیردار در فصول سرد سال، تنها از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن میسر میشود. بنابراین، بهترین راهکار برای جلوگیری از بیماریهایی مانند سرماخوردگی، مصرف مواد غذایی مفید و سالم است. بسیاری از افراد، مصرف میوهها و سبزیجات مختلف را، راهی ایدهآل برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود میدانند. البته در کنار مصرف مواد غذایی مناسب، خرید دمنوش و استفاده از انواع نوشیدنیهای گرم نیز میتواند به مقاومت بالای بدن در برابر بیماریها کمک کند. علاوه بر این، نوشیدن دمنوش زمستانی میتواند از بروز واکنشهای آلرژیک مانند عطسه، سرفه، گلودرد و آبریزش بینی نیز جلوگیری نماید.
انواع دمنوش زمستانی را از گیاهان متنوع تهیه میکنند و برای درمان انواع حساسیتها و کنترل بیماریهایی مانند سرماخوردگی، به کار میبرند. از جمله گیاهانی که با خاصیت دارویی خود، به وفور در تهیه نوشیدنیهای گرم استفاده میشوند، می توان به بابونه، آویشن، اسطوخودوس، رزماری، نعناع، به لیمو، چای سبز و دارچین اشاره کرد. خواص بیشمار این گیاهان دارویی، توجه بسیاری را به آنها جلب کرده است. در ادامه، به تفصیل در مورد خاصیت هر یک از این گیاهان و چگونگی تهیه دمنوش با استفاده از آنها، توضیحاتی ارائه خواهیم داد.
چای بابونه؛ یک نوشیدنی گرم برای زمستان
بابونه یکی از گیاهانی بوده که به دلیل خاصیت آرامش بخشی، به عنوان یکی از گیاهان دارویی در تهیه دمنوش زمستانی به کار میرود. همچنین، بابونه به بهبود گوارش نیز کمک کرده و باعث نرم شدن موها میشود. بعلاوه، با مصرف بابونه میتوان آرامش اعصاب و بهبود خواب را نیز تضمین کرد. تاثیر بینهایت بابونه در کاهش استرس یکی از دلایل علاقه محققان به بررسی این گیاه دارویی میباشد؛ همچنین افراد با مصرف بابونه میتوانند به کاهش التهاب در بدن خود نیز کمک کنند. به منظور تهیه چای بابونه باید ابتدا مقداری آب را جوشانده و سپس در یک قوری، حدود دو قاشق بابونه خشک شده را با 5/1 لیوان آب جوش ترکیب کنید و اجازه دهید نوشیدنی به طور کامل دم بکشد. پس از آن، چای را از یک صافی رد کرده و درون لیوان بریزید. مصرف این نوع نوشیدنی به همراه عسل علاوه بر طعم بینظیر، باعث دو برابر شدن خواص آن میشود.
چای آویشن بهترین دمنوش زمستانی
آویشن از آن دسته گیاهان دارویی بوده که مصرف آن برای کودکان نیز به کاهش التهابات ناشی از سرماخوردگی و آلرژی کمک بسیاری میکند. این دمنوش زمستانی به عنوان بهترین نوشیدنی گرم برای درمان سرفه نیز مورد استفاده قرار میگیرد. انواع مختلفی از آویشن در طبیعت موجود بوده و نکتهای که بسیار اهمیت دارد این است که آویشن حتی پس از خشک شدن نیز، خاصیت خود را حفظ خواهد کرد. بعلاوه، ضدعفونی شدن بدن یکی دیگر از خواص مصرف آویشن میباشد. برای تهیه چای آویشن باید حدود 4 گرم آویشن خشک شده را با مقداری آب جوش دم کنید. پس از 10 تا 15 دقیقه چای به طور کامل دم کشیده و باید آن را صاف کنید. مصرف این نوشیدنی گرم با عسل و لیموی تازه، طعم آن را بسیار دلچسب میکند.
چای اسطوخودوس
بدون شک چای اسطوخودوس یکی از بهترین نوشیدنیها برای تقویت سیستم ایمنی بدن است و از آن به عنوان دمنوش آرامش اعصاب نیز استفاده میشود. کشورهای ایران، هند و چین، بیشترین مصرف اسطوخودوس را به خود اختصاص دادهاند. یکی از خواص مهم این گیاه دارویی، کاهش استرس و اضطراب در افراد است. همچنین با مصرف اسطوخودوس میتوان سلامت سیستم قلبی و عروقی را تضمین کرده و به تنظیم ضربان قلب نیز کمک کرد. به غیر از مواردی که ذکر شد، درمان سرگیجه، سرفه، اختلالات کبدی و سردرد نیز، با مصرف چای اسطوخودوس میسر میشود.
برای تهیه این نوع نوشیدنی، باید یک قاشق چایخوری جوانه گیاه اسطوخودوس را درون آب جوش ریخته تا دم بکشد. پس از 15 دقیقه، نوشیدنی حاضر شده و میتوان پس از صاف کردن، آنرا نوشید. البته با افزودن مقداری به لیمو به این نوشیدنی پرخاصیت، میتوان طعم آن را دلنشینتر کرد.
چای رزماری؛ یک دمنوش زمستانی ایدهآل
رزماری یکی دیگر از گیاهان دارویی بوده که در تهیه دمنوش زمستانی به وفور به کار میرود. رزماری به دلیل طبع گرم و خشکی که دارد، میتواند سرمای زمستان را برای شما قابل تحملتر کند. البته استفاده از این گیاه تنها به تهیه نوشیدنی ختم نشده و در تولید شامپو نیز، از آن استفاده میشود. برای تهیه دمنوش رزماری، کافیست قسمتهایی از برگ و شاخههای این گیاه را به یک لیوان آب جوش اضافه کرده و با قرار دادن درپوش روی لیوان، به آن اجازه دهید تا دم بکشد. این نوشیدنی گرم، خاصیت سم زداییِ فراوانی داشته و مصرف آن با خرما یا توت خشک، طعم آن را بی نظیر میکند.
چای نعناع
استفاده از چای نعناع به عنوان دمنوش زمستانی، بیشتر از سایر گیاهان دارویی طرفدار داشته و مورد توجه قرار گرفته است. از جمله خواص گیاه نعناع میتوان به خاصیت ضد سرطانی و ضد ویروسی آن اشاره نمود. استفاده از این نوع نوشیدنی گرم، به بهبود عملکرد سیستم تنفسی کمک بسزایی کرده و میتواند دردهای عضلانی و سرفه را به طرز چشمگیری کاهش دهد؛ همچنین گیاه نعناع ضد اسپاسم بوده و برای باز کردن مجاری بینی بسیار مفید میباشد. بعلاوه، نوشیدن چای نعناع می تواند در کاهش بوی بد دهان، افزایش هوشیاری، بهبود خواب و تسکین سردردهای عصبی موثر باشد. به منظور تهیه چای نعناع، کافیست چند برگ نعناع تازه را با مقداری آب جوش دم نموده و پس از 10 تا 15 دقیقه، آن را بنوشید.
چای به لیمو؛ ضدعفونیکنندهای قوی
نوشیدنی به لیمو یکی دیگر از انواع چایهای پرطرفدار برای فصل زمستان است. استفاده از این نوشیدنی گرم برای زمستان، به پیشگیری از اسپاسم و بهبود تمرکز کمک بسیاری میکند. این گیاه که با اکالیپتوس همخانواده بوده، میتواند در بهبود خواب، بهبود عفونتهای سینوسی، درمان سرماخوردگی و بیماریهای مشابه نیز، نقش داشته باشد. برای تهیه چای به لیمو، چند عدد برگ تازه یا خشک شده گیاه به لیمو را به مقداری آب جوش اضافه کنید. سپس، زمانی که نوشیدنی به طور کامل دم کشید، آن را از صافی عبور داده و همراه عسل بنوشید.
چای سبز را به عنوان یک دمنوش زمستانی بنوشید!
بسیاری از افراد، چای سبز را به عنوان دمنوش لاغری و همچنین کاهش استرس روزانه مینوشند. علاوه بر این مزایا، نوشیدن چای سبز میتواند به عنوان یک دمنوش زمستانی نیز مصرف شود. این نوشیدنی گرم میتواند به بهبود سلامت دندان، کاهش خطر ابتلا به سرطان و آلزایمر کمک کرده و چربیسوزی را در بدن افزایش دهد. در نتیجهی این چربیسوزی، بدن در شرایط آب و هواییِ سرد، گرم میشود. به منظور تهیه این نوشیدنی پرکاربرد و مفید، میتوانید پس از تهیه گیاه چای سبز از عطاریها، آنرا مانند چای سیاه دم کرده و نوش جان کنید.
چای دارچین
آنتی اکسیدانهای موجود در دارچین، آنرا به یکی از پرکاربردترین گیاهان دارویی تبدیل کرده است. همچنین، خواص ضدمیکروبی و ضدویروسی دارچین، باعث شده تا بسیاری از افراد، از آن برای تهیه دمنوش زمستانی استفاده کنند. استفاده از این نوع نوشیدنی گرم میتواند به بهبود گردش خون و کاهش تورم پوست کمک کند. همچنین، کنترل قند خون، افزایش متابولیسم بدن و بهبود آکنههای پوستی از دیگر مزایای مصرف دمنوش دارچین میباشند. برای تهیه دمنوش دارچین، چند عدد چوب دارچین تمیز و شسته شده را درون یک قوری آب جوش ریخته و اجازه دهید دم بکشد. نوشیدن این نوشیدنی با لیموترش تازه، طبع گرم آن را متعادل میسازد.
دیدگاهی وجود ندارد.