آیا دمنوش خواب آور میتواند اختلالات بی خوابی را برطرف کند؟ برای درمان بیخوابی استفاده از گیاهان طبیعی یا داروهای شیمیایی، کدامیک اولویت دارند؟ فواید خواب شبانه و عوارض ناهنجاریهای الگوی خواب چیست؟ در این مقاله قصد داریم به پرسشهای مطرح شده و اهمیت درمان بیخوابی با استفاده از دمنوش خواب آور بپردازیم.
اهمیت خواب و دلایل بی خوابی
پیش از بررسی درمان بیخوابی از طریق دمنوش خواب آور بهتر است نگاهی به اهمیت خواب و دلایل بیخوابی افراد کنیم. همانطور که میدانید، خواب فرایندی ضروری برای همه موجودات زنده است. در واقع خوابیدن یکی از ابتدایی ترین عناصر حیاتی لازم مانند نیاز به غذا و … برای انسان و دیگر موجودات میباشد. در نتیجه کمبود سطح لازم از این نیاز میتواند منجر به ضررهای بسیار جسمی و روحی شود. پس خواب کافی برای حفظ سلامت عمومی بدن و جلوگیری از عوارض بی خوابی ضروری است.
هیرکانوش یک شرکت معتبر جهت خرید دمنوش های ارگانیک، آمادهی خدمات رسانی و مشاورهی رایگان در خصوص انتخاب مناسبترین دمنوش برای شماست.
البته متقاضیان خرید دمنوش خواب آور همواره این سوال را از خود میپرسند که علت بیخوابی آنها چیست؟ در پاسخ به این سوال، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- داشتن استرس و اضطراب،
- اختلالات روانی،
- مصرف کافئین و مواد انرژیزا،
- مصرف دخانیات و الکل،
- پرخوری و الگوی تغذیهای نامناسب،
- بیماریهای جسمانی،
- مصرف دارو،
- عادتهای رفتاری نامناسب مثل شب بیداری و استفاده از لوازم دیجیتالی.
برخی از عوارض و تبعات اختلالات خواب که زندگی افراد را مختل میکند عبارتاند از: از دست رفتن انرژی، کاهش تمرکز و حافظه، افزایش احتمال چاقی، افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی، کاهش هوش عاطفی و اجتماعی، افزایش سطح التهابات بدن، افسردگی و تضعیف سیستم ایمنی.
معرفی هفت گیاه خواب آور برای درمان بی خوابی
در این قسمت از بررسی دمنوش خواب آور سعی نموده ایم هفت مورد از برترین و اثرگذارترین داروهای گیاهی مورد استفاده در درمان بیخوابی را به شما معرفی کنیم.
دمنوش آویشن برای بیخوابی
اولین دمنوش خواب آور، دمنوش گیاه آویشن است که موجب کاهش سطح اضطراب، از بین رفتن انواع عفونتها و بهبود کیفیت خواب میشود.
گل سرخ یا غنچه گل محمدی
گیاه دوم، گل سرخ یا غنچه گل محمدی میباشد که موجب تنظیم هورمونها و عمیقتر شدن خواب میگردد.
چای ترش، نوشیدنی گوارا برای خوابی آرام
سومین دمنوش خواب آور، چای ترش یا چای سرخ است که با تنظیم میزان فشار خون، کاهش استرس و اضطراب و بهبود وضعیت عروق خونی موجب آرامش هر چه بیشتر و بهبود کیفیت خواب میشود، همچنین این گیاه به دلیل داشتن مقادیر کمی ملاتونین، هورمون تنظیم کننده خواب را نیز دارا است. ملاتونین به تنظیم چرخه خواب و بیداری بدن کمک میکند و نقشی اساسی در داشتن خوابی باکیفیت دارد.
اسطوخودوس یا لوندر برای خواب
گیاه چهارم، اسطوخودوس یا لَوندِر میباشد که موثر بر کاهش استرس، افزایش آرامش، التیام زخمها، کاهش دردهای قاعدگی، رفع سردردهای مزمن و چربی سوزی است.سه گیاه پر کاربرد دیگر عبارتند از نعناع، بابونه و زعفران. این گیاهها علاوه بر خاصیت کاهندگی اضطراب و استرس و بهبود کیفیت خواب به درمان مشکلات گوارشی، پیشگیری از سرطان و افسردگی، رفع دردهای عضلانی و مشکلات پوستی هم میپردازند.
بادرنجبویه گیاهی آرامش بخش برای خوابی عمیق
بادرنجبویه، گیاهی معطر از خانواده نعناع با خواص آرامبخش و ضداضطرابی خود میتواند راه حلی طبیعی برای غلبه بر بیخوابی و داشتن خوابی دلچسب باشد. این گیاه به واسطه ترکیبات موثری مانند rozmarinic acid و اسید کلروژنیک، اثرات آرامبخش و ضداضطرابی قابل توجهی از خود نشان میدهد. مطالعات نشان دادهاند که مصرف بادرنجبویه به عنوان یکی از هفت گیاه خواب آور میتواند به کاهش سطح هورمونهای استرس در بدن از جمله کورتیزول کمک کند و در نتیجه به آرامش ذهن و عضلات و داشتن خوابی عمیقتر یاری رساند.
بهترین دمنوش خواب آور طبیعی
در بخش پیشین چندین مورد از دمنوشهای پرطرفدار مطرح شدند. در این بخش قصد داریم به بهترین دمنوش خواب آور از نظر مصرف کنندگان بپردازیم.
از منظر طبیعی و ارگانیک بودن، همه دمنوشها از طبیعت بکر سرزمینها جمع آوری شدهاند. نکته حائز اهمیت در تشخیص بهترین دمنوش، تناسب گیاه با نیاز ماست. با توجه به اینکه هر گیاه، خواص متفاوتی از دیگری دارد، ممکن است در کنار فوایدش عوارضی نیز به همراه داشته باشد که مناسب وضعیت جسمی ما نیست. از این رو اهمیت انتخاب گیاه و دمنوش خواب آور مدنظرمان حساسیت بیشتری مییابد. برای مثال دمنوشهای بابونه، سنبل الطیب، بادرنجبویه و اسطوخودوس همگی در درمان بیخوابی کاربرد دارند. در حالیکه ممکن است برای افراد دیگر عوارضی داشته باشند. به عنوان مثال اگر فردی بیماری زمینهای مانند دیابت و فشار خون و دیگر عارضهها را داشته باشد، طبعاً لازم است همه خواص گیاه انتخابی را مد نظر بگیرد. بنابراین به این شکل هم اثر گذاری دمنوش خواب آور را به حداکثر رسانده و هم از بروز عوارض احتمالی بر دیگر فاکتورهای سلامتی خود جلوگیری نموده است.
ما در مجموعه هیرکانوش در کنار شما عزیزان هستیم تا بتوانید بهترین دمنوش خواب آور مناسب با شرایط خود را انتخاب کنید.
قوی ترین دمنوش خواب آور کدام است؟
قویترین دمنوش خواب آور در میان گیاهانی که تا اینجا با آنان آشنا شدیم، دمنوش اسطوخودوس و سنبل الطیب از نگاه کاربران بوده است. البته مجددا لازم به ذکر است که تعیین قویترین دمنوش گیاهی خوابآور به نیازها و شرایط فردی بستگی دارد و ممکن است برای همه یکسان نباشد. در برداشتی دیگر از قوی ترین دمنوش گیاهی خواب آور میشود به قدرت اثر گذاری گیاه گل ساعتی در آرامش بخشی و کاهندگی سطح استرس و فشارهای موجود پرداخت. این گیاه گلدار یه آرامبخش ملایم است که میتواند به کاهش اضطراب و القای خواب کمک کند. با این احتساب دایره انتخاب قویترین دمنوش خواب آور گستردهتر میشود تا جایی که گل گاو زبان، چای سبز و دمنوش گل ساعتی هم به جمع دمنوشهای یاد شده اضافه میگردند.
دمنوش خواب آور با طبع گرم
بر اساس طب سنتی ایرانی همه خوراکیها دارای طبعی میباشند. همچنین این طب، عنوان میکند افرادی که دارای طبع سرد هستند، بهتر است از مواد غذایی دارای طبع گرم استفاده نمایند. در نتیجه استفاده از دمنوش خواب آور با طبع گرم برای این افراد بسیار مهم است. در معرفی دمنوش خواب آور با طبع گرم میتوان به موارد زیر اشاره داشت؛
- دمنوش بابونه،
- دمنوش بادرنجبویه،
- دمنوش گل گاو زبان،
- دمنوش اسطوخودوس،
- دمنوش به لیمو،
- دمنوش بهارنارنج،
- دمنوش مرزنجوش،
- دمنوش چای کوهی،
- دمنوش های زنجبیل و دارچین.
البته میتوان دمنوش را بصورت ترکیبی هم آماده نمود و در کنار گیاه مورد نیاز، از گیاهانی که طبیعت گرمی دارند نیز استفاده کرد. برای مثال همانطور که گفته شد دارچین، زنجبیل، به لیمو و بهارنارنج دمنوش خواب آور با طبع گرم هستند و با اضافه کردن آنها به ترکیب نوشیدنی، میتوان طبع دمنوش را مطابق میل خود کنترل کرد. با این کار نه تنها میتوانیم از مزایای دمنوش ترکیبی در کنترل بیخوابی بهره ببریم بلکه یک دمنوش خواب آور مطابق با سلیقه خود نیز درست کردهایم.
طرز تهیه دمنوش های خواب آور
یکی دیگر از مواردی که هنگام آشنایی با انواع دمنوش خواب آور بایستی بدان بپردازیم، نحوه تهیه این دمنوشها میباشد. به طور کلی دمنوشهای مذکور همگی از گیاهان متنوعی تهیه شدهاند. در نتیجه اگر بخواهیم یک دمنوش خاص و موثر تهیه کنیم، بایستی بگذاریم این گیاهان بین 7 تا 10 دقیقه در آب جوش دم بکشند. البته توجه داشته باشید که طعم برخی از این دمنوشها آنچنان مطلوب نیست. در نتیجه شما میتوانید در این گونه موارد، از عسل یا سایر شیرین کنندههای طبیعی بهره ببرید.
نوشیدنی هایی که نباید قبل از خواب بنوشید
در شرایطی که تحت درمان اختلال بیخوابی یا کم خوابی با دمنوش خواب آور هستیم، استفاده از نوشیدنیهای انرژیزا مانند چای، قهوه، نوشابه و الکل ممنوع است. مصرف این گونه مواد حداقل از ۵ یا ۶ ساعت قبل از خواب باید ترک یا کنترل شود تا چرخه خواب در شبانگاه و زمان استراحت فعال گردد.
بهترین زمان مصرف نوشیدنی های خواب آور
هنگامی که صحبت از داروهای شیمیایی میشود، بسیاری از افراد سعی میکنند تمام داروهای خود را در زمان درست مصرف کنند. استفاده از دمنوش خواب آور نیز بایستی همینگونه باشد. در واقع مصرف درست دمنوش خواب آور در زمان صحیح میتواند به یک خواب شیرین منجر شود.
پس در بخش آخر از درمان با دمنوش خواب آور، زمان صحیح مصرف را توضیح میدهیم. همه دمنوشهای خواب آور برای فعال سازی پروسه خواب آلودگی به حداقل نیم ساعت زمان نیاز دارند. در صورتی که بدن شما عامل محرک انرژیزایی دریافت نکرده باشد و در زمان الگوی خواب خود باشد، فقط کافیست که به تخت خود بروید و دور از سر، صدا و نور قرار بگیرید. بدین شکل ظرف نیم ساعت دمنوش اثر کرده و در سیکل خواب قرار خواهید گرفت. همچنین در آخر بایستی به این نکته اشاره کنیم که شما میتوانید از دمنوش خواب آور مورد نیاز خود به صورت یک شب در میان یا هر شب استفاده نمایید.