عرق کاسنی و خواص بینظیر آن
زمان مطالعه 6 دقیقه
عرق کاسنی از معروفترین گیاهان طب سنتی است، که رنگ آبی ارغوانی دارد. گیاه کاسنی با انواع آبوهوا سازگاری دارد و بهراحتی قابل پرورش است. این گیاه معجزهگر خواص درمانی زیادی دارد، از برگ، ریشه و ساقه کاسنی استفادههای زیادی میشود، برای مثال ریشه پودر شده و جایگزین قهوه می تواند شود. برگهای آن هم میتواند جایگزین اسفناج شود، اما بیشتر بهصورت عرق مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله به عرق کاسنی و خواص بینظیر آن میپردازیم.
کاسنی 3 نوع پرورشی دارد
- اندیو بلژیکی : شاخوبرگ آن زرد کمرنگ و برگهای تلخی دارد، با پختن آن طعم خوشمزهای پیدا میکند.
- پونتارل : برگهای باریک و دندانه دارد و بیشتر بهصورت خام در سالاد مورد استفاده قرار میگیرد.
- رادیکیو : که به کاسنی ایتالیایی نیز معروف است و دارای برگهای رنگ بنفش تیره با رگبرگهای سفید است.
استفاده از عرقیات گیاهی
- ارزش درمانی عرقیات که بهصورت گرم و سرد قابل استفاده است.
- لوازم آرایشی و مرهمهای خانگی.
- محصولات خانگی و ارگانیک.
عرق کاسنی با طبع سرد یا گرم؟
عرق کاسنی طبع سرد وتر دارد. عرق کاسنی تلخ است، هرچه تلختر باشد پرفایدهتر است. افرادی که طبع گرم دارند با نوشیدن مقداری از عرق کاسنی میتوانند بدن خود را متعادل کنند.
دمنوش خواب آور هیرکانوش بهترین راهحل برای یک خواب آسوده و راحت در طول شب است، برای خرید میتوانید وارد سایت هیرکانوش و بخش دمنوشها شوید.
خواص درمانی عرق کاسنی
چرا عرق کاسنی در طبسنتی و درمانهای خانگی محبوب است؟ حجم بیشتر این عرق گیاهی از آب تشکیل شده، اما به دلیل میزان بالای فیبر لینولین، انواع ویتامینها و مواد معدنی که برای سلامت عمومی بدن لازم است محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. موارد زیر معروفترین خواص عرق کاسنی هستند:
عرق کاسنی و کنترل دیابت
مادهای به نام اینولین (ترکیب فیبری) که در ریشه گیاه کاسنی موجود است، با تحریک تولید هورمونهای کنترلکننده قند خون (انسولین)، نقش بسزایی در پیشگیری و کنترل دیابت دارند. عرق کاسنی باعث جذب قند خون میشود.
عرق کاسنی و سیستم ایمنی بدن
کاسنی حاوی مواد فتوشیمیایی است که بعنوان آنتیاکسیدان (ترکیبات پلی فنلی زیاد) عمل کرده و رادیکالهای آزاد را از جریان خون خارج میکنند، که احتمال ابتلا به بعضی از بیماریها، سرطان ها، پیری و تخریب سلولی را کاهش میدهند. همچنین بخاطر داشتن ویتامین C باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند.
عرق کاسنی و کبد چرب
برای درمان کبد چرب در خانه ازعرق کاسنی یا برگ تازه آن می توانید استفاده کنید. عرق کاسنی دارای خاصیت ضد التهابی است که میتواند التهابات کبدی را کم کرده و چون کاسنی صفرا را افزایش می دهد باعث آسان شدن حرکت صفرا و تخلیه کبد از صفرا شود از این رو باعث بهبود عملکرد کبد و تقویت سلولهای کبدی میشود.
عرق کاسنی و کاهش وزن
با خوردن یک فنجان عرق کاسنی که حاوی ماده ای به نام الیگوفروکتوز است، باعث احساس سیری و کاهش پرخوری می شود. همچنین فیبر موجود در ریشه کاسنی اشتها را کنترل می کند، کالری دریافتی را کاهش می دهد.
عرق کاسنی و درد معده
کاسنی علاوه بر اینکه حاوی آنتی اکسیدان است، پروبیوتیک نیز دارد. پروبیوتیک؛ برای درمان رفلاکس معده، سوهاضمه و سوزش معده استفاده می شود. بهتره هر روز یک فنجان از این عرق معجزه گر را میل کنید که برای هضم غذا و گوارش بسیار مفید است.
عرق کاسنی و جوش صورت
از روش های سنتی رفع جوش صورت می توانیم به خوردن عرق کاسنی اشاره کرد. دلایل جوش صورت گرمی، حرارت و کثیفی صورت است. کاسنی به دلیل طبع سردی که دارد به خوبی با مواد گرمی که باعث ایجاد جوش در پوست صورت می شود مقابله می کند و باعث متعادل شدن بدن انسان می گردد. مصرف عرق کاسنی برای درمان آفت دهانی و التهاب آن نیز بسیار موثر است.
خواص عرق کاسنی برای زنان و مردان
کاسنی هم برای بانوان و هم آقایان بسیار مفید است. آقایون ریسک سکتهقلبی بیشتری نسبت به خانمها دارند، در همین راستا مصرف روزانه عرق کاسنی توصیه میشود. برای افزایش سلامت قلب مفید است. همچنین در آقایون باعث کاهش استرس و اضطراب نیز میشود.
در زنان باعث تنظیم سطح هورمونهای زنانه شده و قاعدگی را تنظیم میکند. خاصیت اصلی کاسنی برای خانمها قاعدگیآوری است، اما در دوران بارداری یا مشکوک به بارداری نباید مورد مصرف قرار بگیرد.
مصرف بیش از حد عرق کاسنی باعث بروز موارد زیر می شود :
- افرادی که کیسه صفرا دارند مصرف بیشازحد این عرق باعث تشدید آن شده، پس قبل از مصرف این عرق حتما باید با دکتر خودتان مشاوره انجام دهید.
- عرق کاسنی در زمان بارداری و شیر دهی اصلا توصیه نمیشود. کاسنی در ایجاد انقباضات رحمی تاثیر دارد، که سلامت جنین و مادر را به خطر میاندازد. مصرف زیاد کاسنی در دوران بارداری، خطر سقط جنین و خونریزی در بارداری را بههمراه دارد.
- مصرف طولانی مدت عرق کاسنی باعث تحلیل شبکیه چشم شده و بر بینایی فرد تاثیرگذار است.
- در صورت داشتن حساسیت به گلمحمدی، گل همیشهبهار از مصرف این عرق و لمس برگهای آن خودداری کنید، چون احتمال اینکه به کاسنی هم آلرژی داشته باشید زیاد است.
- از دیگر عوامل مصرف نکردن عرق کاسنی احتمال تداخل دارویی در زمان مصرف عرق کاسنی و داروهای شیمیایی است.
- طبیعت سرد کاسنی، برای افرادی که مزاج سرد دارند، بهتر است کم و یا با مصلح مناسب مصرف کنند. برای افرادی که دارای سرفههای ناشی از سردی هستند نیز مضر است و باید با احتیاط مصرف شود. در مردان سرد مزاج باعث کمکاری تیروئید میشود.
- میل جنسی مردان را کاهش میدهد.
- استفاده از عرق کاسنی به مدت طولانی، موجب افت فشار خون میشود.
بهترین دمنوش های گیاهی و ارگانیک را میتوانید از هیرکانوش با اطمینان تهیه نمایید.
بهترین زمان مصرف عرق کاسنی
عرق کاسنی را داخل آب با دمای معمولی ریخته، قبل از صبحانه بهصورت ناشتا میل کنید. مصرف ناشتا، باعث میشود مواد مغذی این گیاه بیشتر جذب بدن شود.
مقدار مناسب مصرف عرق کاسنی
میزان مصرف این عرق به ویژگیهای عمومی بدن هر فرد مصرفکننده بستگی دارد. این مورد هم باید در نظر بگیرید که چون گیاه است بیضرر نیست. با توصیه دکتر طب سنتی و متخصص تغذیه خود 1تا 2 فنجان در روز میتوانید مصرف کنید.
شرایط نگهداری از عرق کاسنی بسیار مهم است و باید حتما رعایت شوند.
- عرقیات را هرگز جلو نورخورشید قرار ندهید، این کار باعث میشود عطر و خاصیت عرق از بین برود.
- بهتره داخل بطری با درب مناسب پرس شده نگهداری شود.
- در صورت دیدن لعاب داخل بطری عرق، بهتره دوباره عرق رو از صافی رد کنید. هیچ مانعی برای مصرف دوباره آن وجود ندارد.
- در صورتی که رنگوبو عرق تغییر کرده باشد از مصرف آن خودداری کنید.
- از یخزدگی عرقیات باید جلوگیری شود. داخل فریزر نگهداری نکنید.
- بهتره عرقیات را در محیط خنک که جریان هوا در آنجا وجود دارد نگهداری کنید.
در آخر عرق کاسنی
طب سنتی و استفاده از عرقیات مختلف در جامعه امروزی بسیار رایج شده است، اما همواره باید این نکته را مدنظر خود قرار دهید که با داشتن آگاهی درست از فواید، مضررات آن و زیر نظر پزشک مصرف شوند. عرق کاسنی یکی از معروفترین عرقیات در طب سنتی با فواید بسیار زیادی ازجمله: کاهش درد معده و بیماریهای گوارشی، کاهش درد آرتروز، تقویت سیستم ایمنی بدن، لاغری و… اشاره کرد.
دیدگاهی وجود ندارد.