طب سنتی و گیاهی
0
0
0
0
0
لینک کپی شد

درمان بیماری با طب گیاهی + لیست گیاهان دارویی مفید

زمان مطالعه 7 دقیقه

طب گیاهی و سنتی در سال‌های اخیر به ویژه در زمان ورود کرونا به کشورهای مختلف، اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است. از طب گیاهی و سنتی می‌توان برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف و یا درمان آن‌ها کمک گرفت. درمان بیماری با طب گیاهی و سنتی نه تنها مزایای زیادی را به همراه دارد، بلکه نیاز مردم را به داروهای شیمیایی و مضر برطرف می‌کند. با این حال هنوز هم باید تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شوند تا در نهایت بتوان گفت که طب گیاهی و سنتی جایگزین طب نوین شده است که احتمال بروز این اتفاق بسیار کم است.

با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا شما را با اصول درمان بیماری با طب گیاهی و سنتی، رایج‌ترین گیاهان دارویی، تعریف طب گیاهی و… آشنا شوید.

مطالعه بیشتر: آشنایی با انواع دمنوش لاغری

طب گیاهی چیست؟

طب گیاهی مجموعه اقداماتی است که در اثر استفاده از دانه‌ها، توت‌ها، ریشه‌ها، برگ‌ها، پوست و یا گل‌های گیاهان برای درمان دارویی بیماری‌های مختلف خارج از طب رایج مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حال حاضر، طب گیاهی به یکی از طب‌های رایج برای درمان و کنترل بیماری‌های مختلف شناخته می‌شود که ارزش دارویی گیاهان را برای درمان و پیشگیری از بیماری‌های مختلف بررسی می‌کند.

آیا درمان بیماری با داروی گیاهی و طب سنتی امکان پذیر است؟

گیاهان دارویی به دلیل داشتن ترکیبات مختلف می‌توانند تاثیر بسیار خوبی روی سلامت جسمی و پیشگیری از بیماری‌های مختلف داشته باشد. مصرف گیاهان دارویی از یک طرف به سلامت انسان کمک می‌کند، از یک طرف دیگر می‌تواند از بروز بیماری‌های مختلف نیز جلوگیری نماید.
پتانسیل گیاهان دارویی برای درمان بیماری‌های مختلف باعث شده تا داروهای گیاهی زیادی در سطح جهان به صورت گیاهی تولید شوند که دارای فواید بسیار زیادی نیز هستند. بنابراین، می‌توان گفت که درمان بیماری با طب گیاهی و سنتی همین حالا هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.
گیاهان کامل حاوی ترکیبات زیادی هستند که شاید دانشمندان به طور دقیق ندانند که کدام بخش از گیاه می‌تواند تاثیر مفیدی روی بیماری‌های مختلف داشته باشد. عوامل زیادی تعیین می‌کنند که یک گیاه می‌تواند تا چه اندازه روی سلامت انسان موثر باشد. به طور مثال نوع محیطی که گیاه رشد کرده است، نحوه و زمان برداشت و حتی نوع فرآوری آن بر روی عملکرد و اثربخشی گیاهان موثر هستند.

درمان بیماری با داروی گیاهی

گیاهان دارویی برای چه بیماری هایی مفید هستند؟

داروی گیاهی برای عفونت و درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند آسم، اگزما، آلرژی، سندرم پیش از قاعدگی، میگرن، علائم یائسگی و … استفاده می‌شود. مکمل‌های گیاهی تولید شده در کشور ایران و جهان، باید طبق اصول خاصی مصرف شوند تا فواید خودشان را روی درمان بیماری‌ها بگذارند.

گیاهان دارویی مانند داروهای شیمیایی که می‌توانند با برخی از داروهای دیگر تداخل داشته باشند، ممکن است تداخلات خاصی را در هنگام مصرف به وجود آورند. بنابراین، باید در هنگام مصرف آن‌ها به داروهای دیگر مصرفی توجه داشت تا از مزایای گیاهان دارویی برای درمان بیماری‌های مختلف بهره مند شد. تنوع در گیاهان دارویی برای درمان بیماری‌های مختلف بسیار زیاد است؛ اما در ادامه به چند نمونه از آن‌ها که برای درمان بیماری با طب گیاهی و سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرند، اشاره می‌کنیم.

⦁ جینکو

جینکو در طب سنتی برای درمان اختلالات گردش خون و تقویت حافظه مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگرچه هنوز هم تحقیقات زیادی باید برای اثبات اثربخشی این گیاه انجام شوند تا اثبات شود که این گیاه می‌تواند برای درمان زوال عقل مورد استفاده قرار گیرد؛ اما بسیاری از تحقیقات نیز اثربخشی این گیاه را در تقویت حافظه در افراد مسن اثبات کرده‌اند. جینکو باعث گشاد شدن عروق می‌شود و چسبندگی پلاکت‌ها را بهبود می‌بخشد. این گیاه مفید می‌تواند مانند داروهای رقیق کننده خون عمل کند و از لخته خون نیز جلوگیری نماید.

⦁ زردچوبه

زردچوبه یکی از ادویه‌هایی است که در میان ما ایرانیان برای بسیاری از غذاها استفاده می‌شود. این گیاه آنتی اکسیدانی، خاصیت ضد سرطان داشته و می‌تواند از جهش‌های DNA جلوگیری کند. زردچوبه به عنوان یک ضد التهاب مورد استفاده قرار می‌گیرد. افرادی که دارای مشکلات و بیماری‌های التهابی مانند آرتریت هستند، می‌توانند از زردچوبه برای کنترل شرایط جسمی خودشان استفاده کنند.

خواص انواع داروهای گیاهی و بیماری های قابل درمان با این گیاهان

⦁ گل مغربی

گل مغربی یکی از ترکیبات مفید گیاهی است که برای درمان بیماری با طب گیاهی و سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه عمدتا برای درمان بیماری‌های پوستی و اگزما مورد استفاده قرار می‌گیرد. مطالعات زیادی در مورد این روغن موجود هستند که نشان می‌دهند روغن گل مغربی، می‌تواند باعث کاهش درد سینه و بیماری‌های التهابی شود. همچنین، مطالعات نشان می‌دهند که گل مغربی می‌تواند برای تغییر هورمون‌ها، کنترل بیماری‌ام اس، حساسیت به انسولین و … مورد استفاده قرار گیرد.

 روش‌های جوان سازی پوست صورت با داروهای گیاهی و خواص شگفت انگیز آنها

⦁ بذر کتان

دانه کتان که به صورت روغن نیز در جهان وجود دارد، یکی از انتخاب‌های مطمئن در میان مکمل‌های گیاهی است. این دانه سرشار از آنتی اکسیدان‌های مفید بوده و فواید ضد التهابی دارد. دانه کتان می‌تواند باعث کاهش فشار خون و کنترل چاقی و اضافه وزن شود. می‌توان بذر کتان را به جو دوسر و اسموتی اضافه کرد و آن را به شکل قرص یا روغن مصرف نمود. می‌توانید بذر کتان را به سالاد و خوراکی‌های خوش طعم خودتان اضافه کنید.

بذر کتان

⦁ روغن درخت چای

درخت چای یک درخت در استرالیا است که روغن بسیار مفیدی را تولید می‌کند. برای درمان بیماری با طب گیاهی و سنتی از طریق روغن درخت چای، می‌توان این روغن را به صورت موضعی مورد استفاده قرار داد. به طوری که بسیاری از بیماری‌های پوستی مانند آکنه، زخم‌های کوچک، شوره سر، نیش حشرات و… با کمک این روغن از بین می‌روند. روغن درخت چای دارای خاصیت ضد التهابی است و فواید بسیار زیادی را برای بدن به دنبال دارد.

برای خرید دمنوش گیاهی با بهترین کیفیت از وبسایت هیرکانوش کلیک کنید.

⦁ سنبل الطیب

سنبل الطیب یکی از گیاهان محبوب دارویی است که می‌تواند برای درمان مشکلات خواب مورد استفاده قرار گیرد. این گیاه هم بی خطر بوده و هم اثربخشی بسیار ملایمی دارد. مزیت گیاه دارویی سنبل الطیب این است که دارای عوارض جانبی زیادی نبوده و حتی می‌تواند بدون اینکه اعتیادآور باشد، برای درمان بیماری‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

⦁ اکیناسه

اکیناسه یکی از گیاهان دارویی است که می‌تواند برای پیشگیری و یا درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار گیرد. برای درمان بیماری با طب گیاهی و سنتی با کمترین عوارض می‌توان این گیاه را مورد استفاده قرار داد که طبق تحقیقات انجام شده روی آن، می‌تواند مدت زمان سرماخوردگی را کاهش دهد و شدت سرماخوردگی را پایین بیاورد.

عوارض درمان بیماری با طب سنتی

درمان بیماری با طب گیاهی و سنتی می‌تواند عوارض ناشی از درمان بیماری‌های مختلف با طب نوین را کاهش دهد؛ اما موضوع اینجاست که آیا درمان بیماری با طب گیاهی و سنتی بدون عارضه است؟ مصرف گیاهان دارویی مختلف می‌تواند فواید زیادی را به همراه داشته باشد؛ اگر به صورت اصولی و با رعایت یک سری قوانین خاص انجام شود.
در هنگام مصرف گیاهان دارویی باید به داروهای مصرفی خودتان توجه داشته باشید تا با گیاهان تداخل نداشته باشند. از مصرف گیاهان دارویی که بیماری‌های شما را تشدید می‌کنند، خودداری کنید. مصرف بی‌رویه گیاهان دارویی نه تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند معایب زیادی را نیز به همراه داشته باشد. بهتر است که از گیاهان دارویی زیر نظر متخصص این حوزه استفاده کنید.

سخن پایانی

درمان بیماری با طب گیاهی و سنتی از جمله چالش‌های پیش روی نسل امروز است. خوشبختانه با وجود اثبات فواید گیاهان دارویی مختلف، امکان درمان بیماری‌های مختلف با استفاده از این نوع طب وجود دارد. با این حال طبق توضیحاتی که داده شد حتما باید برای مصرف گیاهان دارویی به نحوه مصرف، اصول و همچنین عوارض و فواید آن‌ها توجه داشته باشید و از مصرف بدون علم این گیاهان به بهانه درمان بیماری‌ها خودداری کنید.

0دیدگاه

شماهم توی این بحث شرکت کنید

دیدگاهی وجود ندارد.