چگونه تشخصی دهیم که به زگیل تناسلی یا HPV مبتلا شده ایم؟
0
0
0
0
0
لینک کپی شد

راه های تشخیص ابتلا به زگیل تناسلی یا HPV

زمان مطالعه 7 دقیقه

از آن جایی که در سال‌های اخیر بیماری زگیل تناسلی یا همان HPV در میان افراد مختلف شیوع بیشتری یافته است، ما در این مقاله می‌کوشیم تا گامی برداریم جهت آشنایی بیشتر مخاطبان با علائم و نشانه‌های این بیماری، نحوه سرایت و نیز درمان آن؛ برای دانستن تمامی این مطالب تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

بیماری زگیل تناسلی یا HPV

ویروس پاپیلومای انسانی (Human papillomavirus) یا همان اچ پی وی (HPV)، بیش از 100 سویه دارد و با تحریک رشد پوست یا غشای مخاطی باعث ایجاد زگیل در نواحی مختلف بدن می‌شود. مشخص شده است که 30 تا 40 سویه از آن به طور خاص بر اندام تناسلی تأثیر می‌گذارند و می‌توانند باعث ایجاد زگیل تناسلی شوند.
ویروس HPV اغلب از طریق تماس پوست به پوست قابل انتقال است. به‌همین‌دلیل، زگیل تناسلی به‌عنوان یک بیماری مقاربتی شناخته می‌شود. متاسفانه امروزه شیوع زگیل تناسلی بالاست و اکثر افراد فعال از نظر جنسی، حداقل به یک سویه از ویروس آن آلوده می‌شوند.
ازآنجایی‌که سویه‌های خطرناک قدرت ایجاد سرطان را دارند، پیشنهاد می‌کنیم به‌منظور پیشگیری از سنین نوجوانی برای تزریق واکسن اقدام کنید. در ادامه به جزئیات بیشتری اشاره خواهیم کرد.

مطالب مرتبط: همه چیز درباره بیماری ایدز

بیماری زگیل تناسلی یا HPV

علائم زگیل تناسلی

زگیل تناسلی در زنان روی اندام جنسی، دیواره‌های واژن، ناحیه بین اندام جنسی و مقعد، درون و اطراف مقعد و دهانه رحم می‌تواند ایجاد شود. این در حالی است که در مردان، ممکن است روی آلت تناسلی، کیسه بیضه یا گاها در مقعد رشد پیدا کند. به طور کلی، علائم و نشانه‌های شامل موارد زیر می‌باشد؛

  • بروز برجستگی‌های کوچک، گوشتی، قهوه‌ای یا صورتی‌رنگ در ناحیه تناسلی،
  • خارش یا سوزش ناحیه تناسلی،
  • خونریزی بخشی از اندام تناسلی (به‌خصوص در زمان مقاربت).

البته زگیل تناسلی ممکن است در دهان یا گلو فردی که با فرد مبتلا، تماس جنسی دهانی داشته است نیز ایجاد شود. اگرچه در بسیاری از موارد، زگیل تناسلی آنقدر کوچک و مسطح است که به‌راحتی دیده نمی‌شود. اما در افراد مبتلا به ضعف سیستم ایمنی بدن به‌دلیل قدرت تکثیر بالا، به‌صورت خوشه‌های بزرگ با ظاهری شبیه گل‌کلم دیده می‌شود.

پیشنهاد ویژه: هیرکانوش یک شرکت معتبر جهت خرید دمنوشهای اورگانیک، آماده‌ی خدمات رسانی و مشاوره‌ی رایگان در خصوص انتخاب مناسب‌ترین دمنوش برای شماست.

علت بروز زگیل تناسلی

ویروسHPV معمولا از طریق بریدگی، ساییدگی یا پارگی کوچک در پوست وارد بدن شما می‌شود. بنابراین، در زمان برقراری انواع روابط جنسی (رابطه واژینال، رابطه دهانی و رابطه مقعدی)، احتمال انتقال ویروس و ابتلا به زگیل تناسلی وجود دارد.
ازآنجایی‌که زگیل از طریق تماس پوست به پوست سرایت می‌کند، در تماس‌های پوستی با ناحیه تناسلی آلوده، مثلا در اثر عدم رعایت نکات بهداشتی در مراکز لیزر موهای زائد بدن و اپیلاسیون یا مراجعه به سرویس بهداشتی یا استخر عمومی نیز احتمال ابتلا به ویروس وجود دارد.
اگر باردار هستید و عفونت HPV با زگیل تناسلی دارید، ممکن است کودک شما نیز به این عفونت مبتلا شود. قابل ذکر است که زگیل تناسلی معمولا توسط سویه‌هایی از HPV ایجاد می‌شود که با سویه‌هایی که باعث ایجاد زگیل روی دست‌ها یا سایر قسمت‌های بدن می‌شوند، متفاوت هستند.
مشخص شده است که سویه‌های 6، 11، 16، 18، 31، 33، 45، 52 و 58 اغلب باعث ایجاد زگیل تناسلی می‌شوند. البته نوع 6 و 11 کم‌خطرتر هستند و نوع 16 و 18 به‌دلیل داشتن قابلیت ایجاد تغییراتی در سلول‌های دهانه رحم (دیسپلازی دهانه رحم)، قدرت ایجاد سرطان دهانه رحم را دارند و خطرناک هستند. البته این دو سویه ممکن است به بروز سرطان‌های اندام تناسلی، مقعد، دهان و دستگاه تنفسی فوقانی نیز کمک کنند.

راهکارهای پیشگیری از ابتلا به HPV یا زگیل تناسلی

عوامل زیر می‌توانند خطر ابتلا به این عفونت را افزایش دهند؛

  • داشتن رابطه جنسی محافظت‌نشده با چندین شریک جنسی،
  • ضعف سیستم ایمنی بدن (به‌ویژه در اثر ابتلا به HIV یا مصرف داروهایی برای کنترل رد پیوند عضو)،
  • مراجعه به مراکز درمانی یا کلینیک‌های زیبایی که توجهی به اصول بهداشتی ندارند،
  • مراجعه به مراکز ورزشی تفریحی پررفت و آمد.

اگرچه توجه به موارد ذکرشده موثر است، اما از نظر پزشکان بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا تزریق واکسن HPV است. زیرا امروزه شیوع ویروس HPV واقعا نگران‌کننده است. در حال حاضر در کشور ما سه نوع واکسن دو ظرفیتی (تولید داخل)، چهار ظرفیتی و نه ظرفیتی (تولید کشور آمریکا با برند گارداسیل) در داروخانه‌ها یافت می‌شوند.
واکسن دو ظرفیتی بدن را در برابر دو سویه خطرناک 16 و 18 مقاوم می‌کند. درحالی‌که واکسن چهار ظرفیتی (گارداسیل 4) در برابر سویه‌های 6، 11، 16 و 18 و واکسن نه ظرفیتی (گارداسیل 9) در پیشگیری از عفونت سویه‌های 6، 11، 16، 18، 31، 33، 45، 52 و 58 موثر است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها آمریکا (CDC)، شروع واکسیناسیون HPV را برای دختران و پسران 11 و 12 ساله توصیه می‌کند. زیرا بهتر است قبل از برقراری اولین رابطه جنسی تزریق انجام شود. هنگامی‌که فردی مبتلا به ویروس HPV می‌شود، این امکان وجود دارد که واکسن مؤثر واقع نشود یا کارآیی نداشته باشد. همچنین پاسخ سیستم ایمنی بدن به واکسن در سنین پایین‌تر خیلی بهتر از سنین بالاتر است. طبق تحقیقات، اگر واکسن قبل از ابتلا به ویروس تزریق شود، می‌تواند از بروز اکثر موارد سرطان دهانه رحم جلوگیری کند.
CDC توصیه می‌کند که همه نوجوانان زیر 15 سال، باید دو نوبت واکسن HPV تزریق کنند و بهتر است حداقل شش ماه فاصله بین دو نوبت تزریق وجود داشته باشد. نوجوانان و جوانان 15 تا 26 ساله‌ای که در این سنین تزریق واکسن را آغاز کرده‌اند، باید سه دوز واکسن دریافت کنند.
افرادی که بین 27 تا 45 سال سن دارند و هنوز برای دیافت واکسن HPV اقدامی نکرده‌اند، بهتر است با پزشک خود مشورت کرده و به توصیه‌های وی در خصوص تزریق واکسن توجه نمایند. تزریث واکسن HPV در این سنین منوط به اجازه پزشک متخصص می‌باشد.

پیشنهاد مطالعه: عوامل و علائم بیماری‌های مقاربتی مردان

پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی

نحوه صحیح تشخیص زگیل تناسلی

اگرچه زگیل تناسلی اغلب توسط پزشک در حین معاینه تشخیص داده می‌شود، اما برای تشخیص نوع سویه و بررسی احتمال سرطان‌زا بودن آن نیاز به بیوپسی (نمونه‌برداری) و انجام آزمایش HPV است. انجام این روند هم در زنان و هم در مردان رایج است.
برای زنان، انجام منظم معاینه لگن و آزمایش پاپ اسمیر توسط پزشک متخصص زنان و زایمان مهم است. چراکه می‌تواند به تشخیص تغییرات واژن و دهانه رحم ناشی از زگیل تناسلی یا علائم اولیه سرطان دهانه رحم کمک کند.
در آزمایش پاپ اسمیر، از دستگاهی به نام اسپکولوم برای باز نگهداشتن واژن و مشاهده دهانه رحم استفاده می‌کند. سپس از یک ابزار بلند برای جمع‌آوری نمونه کوچکی از سلول‌های دهانه رحم استفاده می‌کند. نمونه به آزمایشگاه ارسال می‌شود و سلول‌ها با میکروسکوپ از نظر ناهنجاری بررسی می‌شوند.
انجام این آزمایش معمولا برای زنان 30 سال به بالا اختصاص دارد. زیرا در اغلب زنان جوان‌تر، HPV بدون درمان توسط سیستم ایمنی بدن از بین می‌رود.

روش‌های درمان زگیل تناسلی

زگیل تناسلی درمان قطعی ندارد، زیرا ویروسHPV را نمی‌توان از بین برد. فقط پزشک می‌تواند به شما کمک کند تا با دارودرمانی یا جراحی علائم را برطرف کنید و احتمال شیوع زگیل را کاهش دهید؛ به‌خصوص اگر مدام خارش، سوزش و درد دارید و نگران گسترش عفونت هستید. از داروهای موضعی موثر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • ایمیکیمود: این کرم محرک پاسخ ایمنی بدن برای مبارزه با زگیل تناسلی است،
  • پودوفیلین: نوعی رزین گیاهی است که باعث از بین رفتن بافت زگیل تناسلی می‌شود،
  • تری‌ کلرواستیک اسید: این دارو زگیل تناسلی را می‌سوزاند،
  • سینکاتچینز: این پماد مناسب استعمال خارجی برای درمان زگیل تناسلی خارجی و نیز زگیل مقعدی است.

معمولا برای برداشتن زگیل‌های بزرگ‌ و مواردی که داروها پاسخ نمی‌دهند، نیاز به جراحی است. گزینه‌های جراحی عبارتند از:

  • انجماد بافت زگیل با نیتروژن مایع (کرایوتراپی)،
  • سوزاندن زگیل با جریان الکتریکی (الکتروکوتر)،
  • برش زگیل با چاقو جراحی،
  • لیزردرمانی.

بنابراین، اگرچه همه سویه‌های HPV خطرناک نیستند، اما پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی برای مبارزه با سرطان دهانه رحم، سرطان مقعد و غیره ضروری است. مطمئنا مشورت با پزشک متخصص می‌تواند اطلاعات دقیق تری در این زمینه در اختیار شما بگذارد.

0دیدگاه

شماهم توی این بحث شرکت کنید

دیدگاهی وجود ندارد.