دمنوش گیاهی چیست؟
0
2
0
0
0
لینک کپی شد

بهترین زمان مصرف دمنوش بهار نارنج، خواص و طرز تهیه آن

زمان مطالعه 8 دقیقه

آیا سرد مزاج هستید و به دنبال یک دمنوش خوشمزه متناسب با طبع خود می‌گردید؟ اگر اهل نوشیدن دمنوش‌های گیاهی باشید، پس حتما تاکنون دمنوش مریم گلی و دمنوش بهار نارنج را امتحان کرده‌اید و می‌دانید چه تجربه لذت‌بخشی است که هر شب قبل از خواب خود را به یک فنجان دمنوش داغ مهمان کرده و خوابی آسوده را تجربه کنید. به همان اندازه که مصرف دمنوش‌های آرام‌بخش جدایی ناپذیر رژیم غذایی یک‌سری از افراد است، بسیاری از افراد هم وجود دارند که تجربه چندانی در خصوص مصرف انواع دمنوش گیاهی نداشته و از فواید مصرف آن‌ها مطلع نیستند، یا ممکن است تصورشان از دمنوش تجربه نوشیدن یک جوشانده تلخ و بدمزه باشد که به اجبار مادربزرگشان سر می‌کشیدند!

پیشنهاد مطالعه: خرید دمنوش گیاهی با بهترین کیفیت از فروشگاه اینترنتی هیرکانوش

اگر شما هم جزو گروه دوم هستید این مقاله برای شماست. پیشنهاد می‌کنیم مطالعه این مطلب را از دست ندهید؛ مطلبی که تنها چند دقیقه از زمان شما را خواهد گرفت اما در پایان شک نداریم شما را متقاعد می‌کند که اگر تا به امروز تمایلی به مصرف دمنوش‌های گیاهی نداشتید، از امروز به بعد دمنوش‌های مختلفی چون دمنوش مریم گلی و دمنوش بهار نارنج را امتحان خواهید کرد.

دنیای دمنوش‌های گیاهی آنقدر گسترده است که می‌توانیم هر روز را به بررسی فواید مصرف یکی از آن‌ها اختصاص دهیم. به پیشنهاد و درخواست کاربران این مطلب را به بررسی خواص دمنوش‌های مریم گلی و بهار نارنج اختصاص داده‌ایم. دمنوش‌هایی که در پایان یک روز کاری خسته‌‌کننده، درحالی‌که تمایلی به مصرف کافئین زیاد به واسطه قهوه ندارید و می‌خواهید یک نوشیدنی متفاوت‌تر از چای را امتحان کنید، به کمکتان می‌آیند.

بهترین زمان مصرف دمنوش بهار نارنج چه زمانی است؟

با توجه به اینکه این نوشیدنی فواید بسیاری برای سلامتی جسم و روان دارد، اما بهتر است بدانیم چه زمانی مصرف دمنوش بهار نارنج بیشترین تاثیر را بر روی بدن دارد.

مصرف صبحگاهی برای آغاز روزی پرنشاط
شروع روز با نوشیدن یک فنجان دمنوش بهار نارنج می‌تواند طراوت و شادابی را به ارمغان بیاورد. این دمنوش با دارا بودن خاصیت ضد اضطراب و آرامش‌بخش، به رفع تنش‌ها و استرس‌های صبحگاهی کمک می‌کند و ذهن را برای یک روز پربار آماده می‌سازد. علاوه بر این، مصرف دمنوش بهار نارنج قبل از صبحانه می‌تواند به هضم بهتر غذا کمک کند و نفخ معده را از بین ببرد.

مصرف عصرگاهی برای آرامش ذهن و جسم
در طول روز، زمانی که احساس خستگی و کسالت می‌کنید، دمنوش بهار نارنج می‌تواند انرژی‌تان را دوباره احیا کند. این دمنوش با داشتن خاصیت ضد افسردگی، به رفع غم و اندوه و ایجاد حس شادی و نشاط کمک می‌کند. همچنین، مصرف این دمنوش در طول روز می‌تواند به بهبود عملکرد حافظه و تمرکز کمک کند و آن را به یک نوشیدنی مناسب برای دانش‌آموزان، دانشجویان و افراد شاغل تبدیل کند.

قبل از خواب
شما می‌توانید این دمنوش را هر ساعتی از روز که میل به نوشیدن یک فنجان دمنوش دارید، مصرف کنید. اما یکی از بهترین زمان‌های مصرف دمنوش بهار نارنج، قبل از خواب است. این دمنوش با دارا بودن خاصیت آرامش‌بخش و خواب‌آور، به شما کمک می‌کند تا خوابی راحت و عمیق داشته باشید. به‌ویژه افرادی که درگیر اختلالات خواب هستند، می‌توانند با نوشیدن یک فنجان دمنوش بهار نارنج آخر شب، چرخه خواب خود را به مرور تنظیم کنند. علاوه بر این، مصرف دمنوش بهار نارنج قبل از خواب می‌تواند به رفع اضطراب و کابوس‌های شبانه کمک کند و به شما آرامشی وصف‌ناپذیر در هنگام خواب هدیه دهد.

بهترین زمان مصرف دمنوش بهار نارنج

خواص دمنوش بهار نارنج

دمنوش بهار نارنج به دلیل خواص بی شمارش برای سلامتی جسم و روح در طب سنتی و مدرن جایگاه ویژه‌ای دارد. طبق مطلاعات  موسسه ملی بهداشت روان آمریکا (NIMH) بهارنارنج بدلیل داشتن ترکیبات معطری مانند لینالول و نرول، می تواند در کاهش اضطراب، بهبود کیفیت خواب و رفع بیخوابی کمک کند. این دمنوش تاثیرات آرامش‌بخش قوی بر سیستم عصبی دارد. طبق پزوهش‌ها مصرف عرق بهارنارنج هم طی دو هفته به طور قابل توجهی می‌تواند علائم اضطراب را در افرادی که به اختلال اضطراب فراگیر (GAD) دچار هستند، کاهش دهد. برخی دیگر از مهمترین خواص دمنوش بهار نارنج عبارتند از:

  • بهبود سردردهای مزمن
  • اشتها آور
  • کاهش استرس
  • بهبود یبوست‌های مزمن
  • کاهش فشار خون
  • تنظیم سطح کلسترول
  • تقویت پوست، مو و ناخن‌ها
  • بهبود دردهای قاعدگی
  • بهبود سرماخوردگی

طبع دمنوش بهار نارنج گرم است یا سرد؟

اگر در فصل بهار به نوار شمالی کشور سفر کرده باشید، حتما عطر و بوی بهار نارنج را در شهرهای شمالی استشمام کرده‌اید. درخت بهار نارنج در مناطق مرطوب و گرم رشد می‌کند به همین خاطر شکوفه‌ها و میوه‌های این درخت نیز طبع گرمی دارند. دمنوش مریم گلی و دمنوش بهار نارنج هر دو طبع گرمی داشته و مصرف آن‌ها به افراد سرد مزاج توصیه می‌شود.

روش‌های گرفتن تلخی دمنوش بهار نارنج

تلخی دمنوش بهار نارنج عمدتاً به دلیل گلوکوزیدهای تلخ موجود در آن است. به طور کل طعم تلخی دمنوش بهار نارنج بسیار محدود است و اگر همین میزان تلخی هم برای شما ناخوشایند است، می توانید برای گرفتن تلخی دمنوش بهار نارنج از روش‌های استفاده کنید:

استفاده از گل‌های تازه:  معمولا گل‌های تازه بهار نارنج تلخی کمتری نسبت به گل‌های خشک شده دارند.

شستن گل‌ها : قبل از دم کردن، گل‌های بهار نارنج را به آرامی بشویید تا گرد و غبار و آلودگی‌های احتمالی از آن گرفته شود.

خیساندن گل‌ها : می‌توانید قبل از دم کردن، گل‌های بهار نارنج را به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت در آب خیس کنید،  این کار به حل شدن برخی از گلوکوزیدهای تلخ در آب کمک می‌کند.

کاهش زمان دم کردن: هر چه زمان دم کردن دمنوش بهار نارنج کمتر باشد، تلخی آن نیز کمتر خواهد بود.

استفاده از شیرین‌کننده: می‌توانید برای کاهش تلخی دمنوش بهار نارنج از شیرین‌کننده‌هایی مانند عسل، نبات یا خرما استفاده کنید.

ترکیب با گیاهان دیگر: می‌توانید دمنوش بهار نارنج را با گیاهان دیگری همچون نعناع، گل محمدی یا زعفران ترکیب کنید تا طعم و عطر آن را متعادل کنید.

استفاده از عرق بهار نارنج: اگر به دنبال دمنوش بدون تلخی هستید، می‌توانید به جای گل‌های خشک شده از عرق بهار نارنج استفاده کنید.

 

دمنوش بهار نارنج با آویشن

از بهار نارنج عموما برای گرفتن عطر آن استفاده می‌شود. به همین خاطر اگر می‌خواهید یک دمنوش عالی بهار نارنج میل کنید، می‌توانید آن را با گیاهان دیگری ترکیب کنید که هم خواص آن بیشتر شود و هم طعم و مزه بهتری بگیرد. برای مثال بهار نارنج با بابونه، زعفران، دارچین، گل محمدی، زنجبیل، به‌لیمو، گل گاو زبان، چای سبز و حتی چای سیاه یک ترکیب فوق‌العاده خوشمزه می‌شود.

در میان همه این موارد می‌توانید دمنوش بهار نارنج خود را با آویشن نیز ترکیب کنید. آویشن نیز همانند گیاه مریم گلی گیاهی از خانواده نعناعیان است به همین خاطر طعم و مزه‌ای مشابه با مریم گلی دارد. خودتان ترکیب آن با عطر بهار نارنج را تصور کنید. آویشن خود خواص آنتی اکسیدانی، تقویت دستگاه عصبی، بهبود دستگاه گوارش و… دارد. ترکیب دمنوش بهار نارنج با اویشن بسیار سودمند است.

دمنوش مریم گلی و خواص بی‌نظیر آن که احتمالا نمی‌دانید

مریم گلی یکی از صدها دمنوش‌های گیاهی آرامبخش است که طعمی ملایم و دلپذیر دارد. عطر و طعمی مشابه رزماری داشته و از خانواده نعناعیان است. این دمنوش گیاهی یک گزینه بسیار مناسب برای تقویت و آرامش اعصاب به شمار می‌رود. اما خواص و فواید آن به همین یک مورد ختم نمی‌شود. از این دمنوش می‌توانید برای:

  • کاهش وزن
  • تقویت حافظه
  • جلوگیری از ابتلا به بیماری‌هایی چون آلزایمر و پارکینسون
  • بهبود عفونت‌های رحم
  • کاهش استرس
  • بهبود علائم افسردگی
  • بهبود درد قاعدگی و تسهیل زایمان
  • بهبود بیماری‌های گوارشی مانند سوءهاضمه یا اسهال
  • بهبود آفتاب سوختگی

و… استفاده کرد. از دیگر خواص دمنوش مریم گلی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت.

بهار نارنج

دمنوش مریم گلی برای درمان کبد چرب

اگر مبتلا به کبد چرب هستید و دارو مصرف می‌کنید، با مشورت پزشکتان می‌توانید برای تسریع روند بهبود از خواص دمنوش مریم گلی بهره‌مند شوید. این دمنوش گیاهی به سه طریق به درمان کبد چرب کمک می‌کند که عبارتنداز:

  1. به افزایش تعریق و سم زدایی از طریق پوست بدن کمک می‌کند.
  2. کمک به لاغری و کاهش وزن که در درمان کبد چرب بسیار موثر است.
  3. گیاهی ادرار آور است که موجب خروج بیشتر سموم بدن و بهبود کبد چرب می‌شود.

تاثیر مریم گلی در کاهش استرس

جزو افراد مضطربی هستید که در موقعیت‌های مختلف، دچار استرس می‌شوید؟ به‌جای مصرف داروهای شیمیایی که می‌توانند هزارویک عوارض جبران ناپذیر داشته باشند، سعی کنید از اسانس‌های مریم گلی یا دمنوش‌ آن استفاده کنید. نوشیدن این دمنوش قبل از خواب در تقویت اعصاب تاثیر چشمگیری دارد. همچنین اگر زیاد در موقعیت‌های تنش‌زا قرار می‌گیرید، اسانس این گیاه را تهیه کنید و همیشه همراه داشته باشید. شما می‌توانید قبل از خواب یک قطره از اسانس مریم گلی را بر روی پارچه‌ای بچکانید و آن را بر روی بالش خود پهن کنید تا خوابی بی‌نهایت آرام و بدون استرس را تجربه کنید.

بهارنارنج

خلاصه‌ای از آنچه در این مطلب خواندید

در این مقاله خواص دمنوش مریم گلی و دمنوش بهار نارنج را مورد بررسی قرار دادیم. دمنوش مریم گلی و دمنوش بهار نارنج هر دو طبع گرم و خشک دارند. افراد سرد مزاج بیش از سایر افراد مستعد ابتلا به استرس، اختلالات خواب، افسردگی، واکنش‌های پوستی مانند خشکی پوست یا اگزما و مشکلات گوارشی مانند یبوست هستند. به همین خاطر به افرادی که مزاج سردی دارند توصیه می‌شود برای پیشگیری از ابتلا به موارد فوق، از دمنوش‌های گیاهی که طبعی گرم دارند استفاده کنند.

دمنوش مریم گلی و دمنوش بهار نارنج دو مورد از پرخاصیت‌ترین دمنوش‌هایی هستند که طبع گرم و خشکی دارند و برای افراد سرد مزاج به شدت توصیه می‌شوند. نسخه جادویی مادربزرگتان را به خاطر دارید؟ همان نسخه‌ای که تنها شامل یک فنجان چای نبات است و همه نوع امراض را درمان می‌کند! اگرچه قصد نداریم در مورد دمنوش مریم گلی و دمنوش بهار نارنج به این اندازه اغراق کنیم اما نوشیدن آن‌ها می‌تواند جای بسیاری از درمان‌های دارویی را بگیرد؛ به‌ویژه برای بهبود اختلالاتی چون بی‌خوابی، استرس و اختلالات مرتبط با دستگاه عصبی.

2دیدگاه

شماهم توی این بحث شرکت کنید

Zahra Maleki گفت:

مرسی از مطالب جامعی که به اشتراک گذاشتین. اما میشه بگید اگر در طول روز خواستم از دمنوش بهارنارنج استفاده کنم، بهترین زمان استفاده کِی هست؟

m.mousavi گفت:

سلام دوست عزیز وقت شما بخیر
بهترین زمان استفاده از این گیاه معطر می توانید نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی آن را میل کنید و همانطور که گفتیم برای درمان بی خوابی و تنظیم خواب بسیار تاثیر گذار است شما می توانید 2 ساعت قبل از خواب این دمنوش آرامش بخش را میل کنید و خواب با کیفیت همراه با ارامش را داشته باشید.
این گیاه برای ضعف اعصاب مفید و نشاط آور و همین طور برای درمان مشکلات بی خوابی انتخاب خوبی است این رو هم در نظر داشته باشید استفاده بیش از اندازه این دمنوش باعث افزایش فشار خون و بالا رفتن ضربان قلب می شود پس از استفاده بیش از حد آن خودداری کنید.
این رو هم به یاد داشته باشید دمنوش بهارنارنج یک مقدار طعم تلخی دارد که می توانید با عسل آن را میل کنید.
امیدوارم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشه